Жүрек аритмияларын дифференциалды диагностикалау мен зерттеуге арналған жаңа кардиогенетикалық панелінің дизайні - Ахметова, А.Ж.; Абилова, Ж.; Бекбосынова, М.С.; Абдирова, Б.; Panzitt, К.; Trajanoski, S.; Guelly, С.; Ақылжанова, А.Р. (National Laboratory Astana, Назарбаев Университет 2016, 2016)
HaloPlex панельдері (Agilent Technologies) - бұл нақты қосымшаларға арналған гендердің таргетті жиынтықтарына топталған панельдер. Жаңа буынды секвенирлеу (NGS) накты аурулармен байланысты таргетті гендердегі генетикалық өзгерістерді тез және тиімді анықтауға мүмкіндік береді. Қазіргі кезде Agilent алдын ала іріктелген құрамы бар 2 панель ұсынады - HaloPlex Cardiomyopathy (34 ген) панелі және HaloPlex Arrhythmia (21 ген) панелі. Бірақ, аталған кардиогенетикалық панельдер жүрек аритмияларына әкелетін барлық гендерді есепке алмайды.
Keywords: HaloPlex кардиогенетикалық панелі; жүрек аритмиялары; таргетті секвенирлеу