СӨЗ СӨЙЛЕУ ШЕБЕРЛІГІ - ТАБЫС КЕПІЛІ - Қожахметова, Б. Р. ("МӘҢГІЛІК ЕЛДІҢ МӘҢГІЛІК ТІЛІ" Халықаралық симпозиум материалдары/ THE ETERNAL LANGUAGE OF THE ETERNAL NATION international symposium, 2016)
Көпшілік қауым алдында сөз сөйлеу, пікірлесу, әңгіме жүргізу шешендік өнер мен сөйлеу шеберлігін қажет етеді. Халқымыз «Жүйелі сөз жүйесін табады, жүйесіз сөз иесін табады» деп тегін айтпаған. Жоғары мінбелерден дайындықсыз сөйлей саламын деп, жүйесіз сөзімен көрші елдердің әжуалауына түрткі болып, күлкісіне қалғанымыз намысқа тиеді... The article deals with problems of verbal skills.
Keywords: шешендік өнер; қазақ тілі; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics