Ш. Айтматов әңгімелерін аударудағы Қ. Нұрмаханов ұстанымы - Дауренбекова, Л. (My University, 2014)
Сыншы, кәсіби аудармашы Қалжан Нұрмаханов қырғыз жазушысы Шыңғыс Айтматовтың бірқатар туындыларын тәржімалап, қазақ халқының рухани игiлiгiне айналдырып қана қоймай, екі ел арасындағы әдеби байланысты нығайта түсті.
Keywords: аударма; стиль; түпнұсқа; кейіпкер